CUPA BEST FEEDER
EDIȚIA DE PRIMĂVARĂ 14.05.2022
Hanul Pescarilor Garofița

Locuri disponibile: 30 Standuri

PROGRAM

SAMBĂTĂ 14.05.2022

ora 06:45 ședința tehnică/tragerea la sorți
ora 07:10 descarcarea bagajelor/parcarea mașinilor 
ora 07:30 întrarea în standuri – pregătirea – primul semnal sonor
ora 08:50 nădirea grea – al doilea semnal sonor
ora 09:00 începerea concursului
ora 14:55 al treilea semnal sonor – ultimele 5 minute
ora 15:00 sfârșitul concursului și începerea cântăririi al patrulea semnal sonor
ora 16:00 masa

TRAGEREA LA SORȚI A STANDURILOR

Tragerea la sorți a standurilor se va efectua în doua etape:
I. Prima etapă o constituie stabilirea prin tragere la sorți a ordinii în care concurenții vor extrage standul în care urmează să pescuiască;
II. În etapa a doua se extrage standul după ordinea stabilită în prima etapa.
Din motive de siguranță medicală, tragerea la sorți va fi efectuată de o singură persoană, care nu participă în competiție.

CÂNTĂRIREA CAPTURILOR ȘI STABILIREA CLASAMENTULUI

Toți peștii vor fi eliberați dupa cântărire. Peștii morți nu se vor cântări și nu punctează.

Pe baza greutății totale a peștilor capturați va fi stabilit clasamentul final; Lacul va fi înpărțit în 5 sectoare (A, B, C, D și E). Câștigătorii fiecărui sector vor trece mai departe în clasamentul general pentru ocuparea podiumului.

În caz de egalitate departajarea se va face în funcție de numărul peștilor capturați, în favoarea concurentului cu un număr mai mic de pești (o medie mai mare a greutății peștilor).

REGULAMENT

 1. Concurentul pescuiește cu o singură lansetă specifică tipului de pescuit la feeder, pe care se montează un singur cârlig. Este interzisă folosirea carligelor duble sau triple. Poate avea pregătite pe suport un numar nelimitat de lansete de rezervă cu un singur cârlig fixat de lansetă.
 2. Este permis pescuitul cu orice tip de method sau coșulet. Nu este permis pescuitul cu plumb simplu, năditoare tip arc sau alte tipuri de momitoare.
 3. Durata concursului este de 6 ore. În cazul în care apare situația întreruperii forțate din cauze naturale (ploi puternice, fulgere, furtuni, vânt puternic, etc.), juriul poate valida concursul numai dacă aceasta a durat cel puțin 3 ore.
 4. Lungimea maxima a lansetelor este limitată la 4,50 metri.
 5. Este permis pescuitul doar cu monturi in line, running rig care permit culisarea metod-ului/coșulețului pe toată linia principală. Este interzisă folosirea opritoarelor deasupra method-ului/coșulețului.
 6. Momelile folosite pentru cârlig precum pâine, pastă, pelete tari, pelete găurite, pop-upuri, wafters, boilies, biluțe de nadă, momeli pastă, sau momeli vii pot fi folosite la liber.
 7. Momelile vii de genul larve de libelule, larve de țânțari, viermi, râme, pot fi folosite la liber pentru nădire!
 8. Capturile agățate în mod regulamentar, care depășesc vizibil, în timpul drill-ului, limitele laterale ale standului propriu și agață linia vecinului din stânga sau din dreapta, PUNCTEAZĂ.
 9. Dacă în schimb peștele agață și linia celui de al doilea vecin, peștele se eliberează și NU punctează.
 10. Punctează următoarele specii de pești: crap, amur, somn și caras.
 11. Toți participanții la competiție au obligația să păstreze peștii capturați în juvelnic până la etapa de cântărire. (Vezi excepția de la pct.13) Lungimea minimă admisă a juvelnicului este de 2m-cu plasă deasă ce evită vătămarea peștilor.
 12. Este interzisă folosirea juvelnicelor din sârmă sau metal.
 13. Este obligatoriu ca pescarul sa detina saltea de primire, spray antiseptic și minim 1  sac de păstrare(minim) pentru capturile mai mari de 5kg și a amurului. Pentru aceste exemplare se va anunța arbitru pentru cântărirea și eliberarea peștelui cât mai repede posibil.
 14. Se acordă 10 min pentru recuperarea peștelui aflat în drill în momentul semnalului de încheiere a concursului.
 15. Este interzisă folosirea bormașinii sau a altor instrumente care perturbă liniștea în timpul concursului.
 16. Nădirea în timpul concursului se face din stand numai  cu method-ul sau coșulețul fără praștie sau alte ustensile.
 17. Nădirea grea este permisă doar cu 10min. înainte de începerea concursului și se poate folosi method-ul sau coșulețul. Nădirea grea trebuie să se facă fără cârlig atașat la montură.
 18. Atentie! nu se lanseză alt bat la apă până când peștele capturat nu este în juvelnic!
 19. Este strict interzisă intrarea în apă intenționat sau accidental în timpul concursului, aceasta aduce descalificarea concurentului.
 20. Nu este permisa utilizarea de: avertizori sonori, bambine, clopotei, swingere, etc. Semnalizare doar pe varful lansetei!
 21. În timpul competiției concurenții nu pot primi în stand alte persoane, excepție făcând arbitrii, organizatorii și fotograful/videograful.

REGULI DE COMPORTAMENT ÎN TIMPUL COMPETIȚIEI

– După tragerea la sorți și deplasarea la stand, se poate descărca echipamentul și se depozitează în afara standului;
– Este interzisă orice tip de pregătire a echipamentului (desfăcut lansete, asezare scaun, accesorii, etc) până la începerea perioadei de pregătire;
– Intrarea în stand și pregatirea echipamentului va fi permisă dupa semnalul dat pentru începerea perioadei de pregătire;
– În timpul pregătirii, pentru măsurarea adâncimii apei sau exersarea lansărilor la distanță pot fi folosite atât plumb de sondare, precum și method feeder/coșuleț gol, fără cârlig.

– De la începerea perioadei de pregătire și până la finalul concursului, pescarului îi este interzis să iasă din stand, excepție făcând necesitățile fiziologice, apă/răcoritoare, mâncare și alte necesități care nu au legătură cu instrumentele sau momelile de pescuit. Ieșirile din stand vor fi permise numai în prezența arbitrului, după anunțarea și obținerea acordului acestuia.

SANCȚIUNI

Încălcarea punctelor 2, 4, 5,16, 17, 18, 21 + “Regulile de comportament din timpul competiției” din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua încălcare a unuia din punctele de mai sus se dictează depunctarea cu 5 kilograme, iar la a treia eliminarea echipei din concurs).
Încălcarea punctelor 11 și 20 atrag dupa sine PENALIZAREA DIRECTA cu 5 kilograme.
Încălcarea punctelor 1 și 19 atrag dupa sine ELIMINARE DIN CONCURS.

PREMII

LOCUL I : 1150 lei + Cupă + Diplomă
LOCUL II : 850 lei + Cupă + Diplomă
LOCUL III : 650 lei + Cupă + Diplomă
CMC: 200 lei + Cupă + Diplomă

TAXĂ DE ÎNSCRIERE: 185lei/persoană.

* Concursul se desfășoară la ocuparea a minim 25 de standuri.
** Premiile în bani sunt calculate pentru ocuparea celor 30 de standuri.
În cazul în care standurile nu se ocupă complet, premiile vor fi reduse proporțional cu numărul înscrierilor.

ÎNSCRIERE LISTA DE INTENȚIE

Pentru CUPA BEST FEEDER avem 30 de locuri disponibile. Înscrierile se vor face în ordinea plăților.
Dacă vrei să te treci pe lista de intenție în concurs urmează pașii de mai jos.

1. Completează corect datele tale în formularul de mai jos: Nume complet, email valid, telefon.
2. Apasă Rezerv.
3. Vei primi un email cu rezervărea ta și cu pașii care urmează. Verifică şi în spam. Dacă nu primești email-ul în 10 min, nu-ți face griji, trimite-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Service Nume Email Telefon